Konec civilizacije?

Dan 49          3380 km

Khulo – Geoderzi (2015 m nv) – Adigeni…      60 km (6 h)

Vceraj zvecer me je nevihta dobila ravno v Khulu. Malo mestece s tradicionalnim gruzijskim utripom. Vecerjam v edini vaski gostili. Ostalih 6 spilo ene 2 litra vodke ko sem bil tam. Gruzijci pac. Nacionalni sport je pitje. Ze lahko noc mi turist information majster pove da me jutri caka gorski prelaz na 2000 m. Trenutno smo okrog 1000.

Ko zjutraj zacnem sem na izziv mentalno pripravljen. Ne sicer na cesto. Bolj je podobna potoku. Po cca 5 km grem nazaj v breg ker mislim da sem zgreso. A me ovi pomiri in rece da tak pac je. Ni asfalta. Potok. Startam ponovno.

Zacetnemu spustu sledi konstanten vzpon. Froci po vaseh se derejo ”hello”, vsi v avtih pozdravljajo, nekateri celo dvigujejo roke v nebo ko me vidijo tam s peciklom. Hehe. Meni je finta. Lepo po pameti. Se nikam ne mudi.

Res je kot da si na koncu sveta. V trgovini ni nic. Domace politanke. Kaki snikers. Ni varjante. Fasada na bajtah je iz plosc.

Po treh urah in par kilometrov pod vrhom dohitim angleski par. Harriet in Johnatana. Hitro se zastekamo. Ta dva sta pa res pogumna. Svojo turo sta zacela brez priprav, lepo gojena, sredi februarja ko je v Evropi se snezilo. Skoraj skoz sta spala zunaj in se do zdaj priplazila v Gruzijo. Zadnji cilj za nekaj casa je Honk Kong. Drugace je ona koncala doktorat iz primerjalne literature (zelo uporabno) on pa je pusto siht. Ne veta kdaj bota nazaj. Ce sploh. Simfata izstop iz Eu.

Na vrhu grem preverim v edini hotel koliko je cena za prespati. Mika me ostati tam cez noc. Za sotor bo premrzlo. Med cakanjem sefa (cca 20 min) dva spijeta liter rakije. Ne pretiravam. To je absolutno neverjetno. Mene tudi nekaj silita. ”You need stong. Rakija” ☺ Cena je prevec. 15 eur.

Jemo skupaj z anglezema in potem spustimo v dolino. Cesta enaka. Cca 10 km na uro se peljemo tudi dol. Neugodno za roke. Vmes Johnatan pade po tistem sodru. Nic hudega gremo dalje. Zvecer kamp ob cudovitem potoku. Skupna vecerja.

Cel dan so nas spremljali neverjetni razgledi. Enostavno se mi ni vec dalo vstavlati in slikati. Lahko bi vsakih 5 min. Amazing.

 


 

Potok
Nekoč mogoče bo 🙂
Bencinska
Gremo dalje
BAT
Haloze style
Obračat krmo?
Harriet in Johnatan
Čebelarji
Kolesarjenje
Vrh prelaza
Škrbazob
Malica
Slap
Angleža
Bo nevihta?
Mavrica
Kopalnica
Camp

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 50, 51, 52        3405 km Adigeni…