Tehran climb 1 dan

Dan 80     5050 km

Kelarabad – Nekje v gorah      75 km (5 h)

Pocasen zajtrk in zadnje plavanje v morju. Se del poti po ravnem do mesta Calus. Z Brechtom grema na cisto pravo kavo iz avtomata. Redko tukaj. Res dobra. Srecava starejsega iranskega kolesarja na poti cez drzavo. Hoce fotko z nama. Ko pride Ennio zacnemo z vzponom.

Na zacetku se obirata tak da jima ubezim. Vecino dneva kolesarim sam. Super energija. Konstanten vzpon. Ne izgubljas visine kot ponavadi v gorah. Cesta je ozka in promet grozen. Ta pot je edina povezava s Tehranom in morjem. Dvakrat imam bliznje srecanje z avtom. Prvim me v mestu poboza po torbah. Drugic pa z speglom vdari v bilanco. Opozorila dovolj da sem 100 posto skoncenteiran. Folk pozdravlja konstantno in navija. Od zacetka se fajn. Pol se mi vec ne da odgovarjati. Po 3 urah se vstavim v nabavo in pocakam belgijca.

Skupaj naredimo se strmin del vzpona in najdemo vrhunski kamping plac. Cesta gre cez tunel mi pa smo na starem delu sredi skal. Eden najboljsih placov do zdaj. Smo na 1700 m. Jutri bo lazje. Upam.

Vecerja klasika in spanje v sotorih na asfaltu. Kolona avtov se zvecer ne neha. Odlicem plac za opazovanje gibanja civilizacije iz daljave. Noc polna zvezd. Great day.


 

Trojane
Froc na cesti
V notranjost Irana
Reka
Brecht
Pogled nazaj na vzpon
Road
Obiskovalec
Kuhanje

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 81    5120 km Nekje v gorah - Meygon…