4 dan izziva – Scotty is down

Day 47      2715 km

Gisborbe – Matawai          70 km (4 h)


Zjutraj startam že ob svitu, ko v hostlu še vsi spijo. Kuhinja je po sinočnjem partyju kot svinjak. Najprej ne dežuje a me že v prvih 30 km dobijo dve plohi. Vetrim na bencinski in spijem kavo ter preoblečem.

Za naslednji cilj si zadam Matawai čez 40 kilometrov in že zelo blizu 800 metrov višjega prelaza, ki me danes čaka. Vseskozi rahel vzpon ob travnikih in pašnikih. Fizično sem super, 4 ure gonim in sem še vedno svež. Kakih 5 km pred mestecem opazim, da mi pecikl zadaj vedno bolj zanaša v levo in desno. Najprej mi ni jasno kaj je narobe, a hitro ugotovim, da se guma počasi prazni. Ajajaj.

Ko ima hudič mlade jih ima več, vzporedno začne močneje deževati. Res močno. Sem v čisti divjini brez zavetišča in posledično ne morem flikati gume, ker bi bla vsa moja oprema mokra preden bi prišel do flik. Pa še torbe so na zadnji koli, ki je predrta. Ne gre. Ni druge kot da pešačim in rivam pecikl. Po slabi uri pridem do prve kmetije in prosim prijaznega možakarja za flikanje v njegovi garaži. Dovoli in prinese vročo kavo.

Ko se spravim nazaj na cesto sem zopet poln upanja. Naenkrat še 1x poči, tokrat naglas. Zadnja zopet prazna. Verjetno nisem bil pozoren na kak trdi delec v gumi. Neugodno. Rivam do vasice in se zavlečem na teraso kavarne ponovno flikat.  

Na srečo vprašam kelnerco, če je kje za prespat tu in mi ponudi bungalov za 15 dolarjev. Se takoj odločim ostati ker je vedno bolj mokro in mrzlo. Itak še moram zaflikati in posušiti cote. Na koncu dneva sem ponovno ok. Še 4 dni in 400 km do Aucklanda. Mislim, da bo šlo brez težav.


O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 48        2830 km Matawai - Whakatane     115 km (5,5…