Pamir Dan 18

Dan 115       6415 km

Just before… – Akbaytal pass (4655 m) –  Karakul  60 km (4,5 h)

Noc za mene ok. Froci malo glasni a ok. 5 otrok in vsi spimo v istem placu.. Andoni zopet ni spal skoraj nic. Po zajtrku se zadnje 4 km do vrha najvisjega prelaza na Pamirju. Strmi del. Dvig za vec kot 200 m.

Z to visino je priblizno tak, kot da ti nekdo vzame 70% moci. Res muka vsak obrat. Ko postane ful strmo pa pulz poskoci na blizu 180. Diham ko stara lokomotiva. Za piko na i mrzlo. Kot da si na smiciscu, ne na peciklu. Na vrhu se preoblecem in dam majco kao susit na sonce. Mhm. Zmrzne v 5 min.

Je pa fajn feeling priti na tako visino s peciklom.

Na drugo stran se vecji mraz. Vsa voda zmrznjena. Oba oblecema vse kar mama in spust v dolino. Cesta rata slaba. Tezko naslednjih 20 km. Nato se zacne mrzel veter pihati v prsa. Vglavnem piknik celi dan. Ni se dalo uzivati. Res mucnih 60 km.

Vesel ko pridema v homestay. Zakurijo in ponovno tisti savna tus z vroco in mrzlo vodo. Manual, ne automatik. Familija prijazna in dobra energija.

Karakul je zadnja vecja vas pred Kirgizijsko mejo ob velikem jezeru. Naj bi nastalo ob padcu meteorita. Na vzhodu kitajska meja z bodeco ograjo. Razgledi vrhunski z zasnezenimi himalajskimi vrhovi.


Bujenje v hiši odrešitve
Tabla na južni strani prelaza
Še 3 km do vrha
Na vrhu prelaza
Najvišja točka potovanja
Tabla na severni strani prelaza
Hero
Ruševine
360
Sam si brez šajterge zelo težko naliješ vodo
Motor

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 116       6415 km Karakul      Dan…