Nebeško mesto

Dan 54       3565 km

Alkhalkalaki – Gyumri      90 km (5 h)

* Karen

32 let. Studiral farmacijo. Vojska dve leti. Tam sta se spoznala z Aghasijem. Zdaj ze 6 let dela za indijsko farmacevtsko multinacionalko. Prodaja zdravil. Dobra placa za armenijske razmere. 2 leti staro hcerko. Ne zivijo skupaj. Zena odsla ko se je stanje alshajmerjeve bolezni njegove mame poslabsalo. On skrbi za njo. Foter dela zidarijo v moskvi. Pameten, prijazen, duhovit.

* Aghasi

31 let. Kelnar v bratrancevi restavraciji. Super igra sah. Pametn ful. Vse racune in knjige za biznis dela na roko. Skoz zajebancija. Sarkazem. Nima rad Turkov.

///

Noc v hotelu je dolga. Ful slaba energija v sobi. Tezave zaspati in pol zbujanje. Ze ob 7 na pot. V hotelu se vsi spijo.

Meja med Gruzijo in Armenijo je sredi nicesar. Kar ena stavba postavlena in cariniki not. Na armenski strani se slabse. Takoj po vstopu se vidi, da so tukaj se revnejsi. Ena in edina cesta vodi do mojega danasnjega cilja, drugega najvecjega mesta Gyumri. Skoz je rahel vzpon. Le na koncu 10 km bolj konkretnega. Vmes me kar zmanjka in grem v senco na pocitek. Sele pozneje zvem, da sem bil na vrhu tega hriba blizu 3000 m nadmorske. Mesto je na 2400.

Vceraj sem poslal kar nekaj CS vabil. Iscem wi-fi v prvem hotelu, da vidim ce je bil kak pozitiven odziv. Nimajo. Mi pa natakar (Aghasi) ponudi gratis kavo in sprejem. Malo pogovarjama in rece da mi lahko njegov kolega (Karen) pomaga. Ga poklice in med cakanjem vprasa ”do you play chess”. Se mi oke zasvetijo in ze igrama. Pol pride se Karen in hitro minejo dve, tri ure.

Ob 7 grema na wi-fi do Karena domov. Hitro skuha neko tradicionalno rusko zupo. Zgleda slabo, dobro ful. Na CS ni blo srece. Mi pa Karen rece da lahko tam prespim. Juhu.

Pol grema z avtom po mestu. Slabo, a za en dan zanimivo za videt. Pomanjkanje javne razsvetljave mu daje temacno vzdusje. Cerkve tudi temne fasade. Po mojem okusu. I like it. Zensk ni na ulici. Potozi da so tu ful tradicionalne a da je v Jerevanu boljse. Nasploh je ful malo folka veni. Restavracije prazne.

Po ogledu v restavracijo na se par iger saha. Nato se Aghasi povabi domov. Debata o Armeniji. Zvem vse. Ob slovesu mi njegova mam da kravato. Ne najbolj prakticno a ok. ☺ Spat ob 2 zjutraj.


 

Zinka
Armenija v daljavi
Blizu meje
Pastir
Armenija
Sama jama
Svilna pot
Cerkev
Seno
Pastir
Iskanje sence sredi ničesa
Vas
Večerja
Play the game
Kharen in jaz
Aghasijeva mama mi je dala kravato za darilo 🙂

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 55       3715 km Gyumri - Yerevan   …