Pamir Dan 19

Dan 116       6415 km

Karakul      Dan za počitek

Ze vceraj se odlocim ostati v Pamirskih visavah. Telo rabi pocitek, plus tega so zadnji dnevi visinske divjine. Po 100 km etapi in zadnjih prelazih nad 4 k bom naslednjo noc spal obcutno nizje.

Po dolgem casu kvaliten spanec. Med 9 in 5 mine v sekundi. Dopoldan izkoristim za daljsi sprehod ob jezeru. Biti v tej divjini on foot je se bolj posebna izkusnja kot na peciklu. Tam ves, da moras do vecera priti do cilja in ni veliko casa za malenkosti. Ko hodis pa resnicno zacutis prostranstvo in velicino tega placa. Nepopisno vrhunsko. V zivljenju se nisem bil na bolj odmaknjenem delu sveta in posledicno blizje naravi.

Popoldan sprehod po vasi. Stajnge za elektriko sicer so, a totalno nevzdrzevano. Neko tele je dosmrtni predsednik in se mu totalno jebe za narod. Vsi uporabljajo agregate ali solarne panele. Posledicno je elektrika le med 7 in 9 zvecer. Interneta ni. V trgovini celo najdem jabolka dobre kvalitete. Ostalo je cuker. Dobra novica je svezi kruh, ki ga je lastnica spekla v posebni peci. Bo tudi jutri za na pot. Folk je totalno samozadosten. Pozimi prezivijo tukaj kljub tempereturam do -50.

Zvecer v homestay prideta se dva Nemca. Sta na poti z avtom. Golf 1. Najprej bla v skupini nekega cherity ralija, zdaj preko Rusije domov. Dobra debata ob vecerji. Zunaj zacne sneziti. V par minutah na avtu vse belo. Malo dvomim v jutrisnje nadaljevanje poti. Bomo vidli.


 

Jezero bi naj nastalo zaradi padca meteorita
Wild horses
Bratje
Gravitacija ne dela
Kurjava
Tuš; v enem ajmarju vroča, v drugem mrzla voda
Mmmm

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 117      6470 km Karakul - Uy Baloq…