Potop v Azijo

Dan 24       1795 km

Istanbul – Kocaeli          100 km (5 ur)

Zjutraj res dober zajtrk ob 8. Omleta pa dober kruh in namazi. Marmelade. Med. Ni da ni. Pol pa na pecikl. Prvo malo tezav da sem naso glavno cesto iz teh malih ulic. Celi Istanbul je na bregu tak da je strmo povsod.
Pol malo vzpona in spust proti Bosporju. Most zgleda vrhunsko ze na dalec. Pridem pa tja in me vstavi policaj, ki ne zna nic ang samo pove da ne morem prek. Ni dovoljeno pes ali s peciklom ker so ljudje prevec samomorov delali. Pove prek translata na telefonu da bo priso kolega ki zna anglesko. Pocakama in pol se zmenim z onim da me bo spremljal prek z avtom pa luckami jaz pa za njim. Srecno vse in pridem na drugo stran kjer je mala tabla Welcome to Asia. ☺

Do cilja se kakih 80 km po avtocesti. Druge ni v Turciji ker je samo ena cesta. Pa nenormalno prometa danes. Nevarno ko pes in moram res biti skoz skoncentriran na puna. Mas tam pol metra da se peljes. Pa na izvozih je nevarno ker nihce ne gleda in ni pravil. Prezivim vse brez vecjih problemov. Hitro ze ob treh pridem na cilj. Majstra iz couchsurfinga ne dobim. Nedosegljiv. Pol pa dobim mail da je sel na haik in naj ne panicarim ce ne bo mel signala.

Odlocim za obisk vaske gostilne. Tu pa res sami moski not. Za zenske prepovedano. Pa vsi v dolgih hlacah pa s suhi. Si preobujem sandale v teniske iz spostovanja in not. Vsak strah je odvec in me hitro vzamejo za svojega. Sicer ne govori noben anglesko a se vse zmeniko. Kam grem pa da smo kolegi pa to. Padajo runde tusrkega caja. Hehe. Na koncu mi se dajo zastavo za na pot pa svoje telefonske. Sicer ne vem zakaj ker se itak ne moremo nic zmenit.

Pol pride Nail in me spremlja do svojega flata v blizini. Zakon plac. 120 m2. Tus pa gremo ven nekaj pojest. Spoznam se najprej enega kolega podjetnika ki ima svojo advertising agencijo. Pricamo o vsem… biznis.. Turcija zgodovina… Kurdi.. sistemi… res dober pogovor po dolgem casu.

Pol gremo dalje se z enim drugim kolegom gledat Portugal Wales pa se nekaj pojest. Vmes se odlocim da bom en dan ostal ker so res fajn klapa. Prav organizirani coucshurferji… spat gremo ob dveh..


 

Bospor
Bližanje prehodu
Most samomorov
Azijski del Istanbula
Muzika
Osvežitev

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 25       1795 km Kocaeli       …