Pink city

Dan 56,57        3715 km

Yerevan        Dan za počitek

Dva dni sem ostal v prestolnici. Nastanitev smesno poceni. Hrana v restavraciji normalno. Smo tudi kuhali v hostlu. Prijazen folk in zanimivi ljudje. Med drugim spoznal kolesarja iz Belgije in Holandije. Gremo jutri na vrh najvisje armenske gore. Upam. Drugace proti Sevan jezeru. Cez dan je vroce ko pes. Ponoci prijetno poletno.

V centru zakon atmosfera. Turisticno do konca. Zvecer pel nek zahodni gospel zbor. Vlka razlika med prestolnico in podezeljem. Ce prides kot navaden turist sploh ne ves kak zelo slabo je na podezelju in koliko zapuscenih vasi. Domacini so mi povedali da je sicer uradna cifra prebivalcev Armenije cca 3 milijone, a da jih dejansko zivi tukaj le kaka dva milijona. Po svetu bi jih naj bilo 7 do 8 milijonov. Delajo za boljsi zasluzek ali zivijo po tujini.

Do konca drugega dneva spoznal cudo ljudi. Ta hostel res zivi. Skupina sestih nas jutri napade Aragac. 4070 m. En dan prej prespimo na 3100 m ob jezeru.


 

Muzika
Opera
Yerevan
Smerokazi
Pink City
Radi imajo mavrice
Večerni nastop
Železni lev
Poroka
Iranske veze

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 58       3715 km Yerevan - Aragac lake…