7 dan izziva – Furry road

Day 50        3035 km

Tauranga – Ngatea       110 km (6 h)

Ne po pričakovanjih a danes kar grozen dan za kolesarjenje. Konstantno. Najprej se je grozno spraviti iz mesta preko vse avtocest. Po 10 km pridem na Highway 2, ki sledi obali severno proti Aucklandu. Gre bolj za magistralno cesto, kjer se avti srečujejo med sabo. Ogromno velikih tovornjakov in res gost promet. Zelo ozka cesta, sploh na mostovih kar molim da me kdo ne zgazi.

Sledi nevihta tako da se po 35 km vstavim na kavi. Po dežju mi ponovno poči guma. Zgleda je plašč popolnoma zjeban. Še vedno isti kot je bil na poti v Himalajo. Na zapuščeni kmetiji v soncu zaflikam gumo. Zdaj mi gre že hitro.  

Ko ponovno pridem na cesto začne močno pihati in rositi. Groza. Čisto izmučen pridem do današnjega cilja. Cel sem moker tako, da se mi res ne da taboriti na free campingu in zavijem v lokalni motel. Preostanek dneva preživim s starimi Kiwiji, ki tukaj živijo. V hotelu. ? Kot Nikola Tesla.


O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 51      3135 km Ngatea - Auckland     100 km (5…