Tehran lazy days

Dan 88, 89, 90, 91       5230 km

Tehran     Dnavi za počitek

V cetrtek najprej na agencijo za train transport. Kolesa kao ni mogoce dati na vlak naslednjih 14 dni. So prazniki in je vse polno. Lahko pa mi karto proda. Za mene. Se ji nasmejim in odidem. Ni znala anglesko najbolj. Plus tega se je vidlo, da se ji ne da. Pogost pojav v Iranu. Ce so usluzbenci slabe volje enostavno recejo ”ne gre”.

Popoldan grem direkt na zeleznisko. Kupim karto. Pecikl bojo dali zastonj gor. Upam da res. Cela zmeda glede datumom. Uporabljajo svoj koledar. Tu je leto 1300 pa neke. V Mashad, drugo najvecje iransko mesto in glavno versko sredisce, potujem v noci iz nedelje na ponedeljek. Tako se izognem placilu hotela za eno noc.

Po Damavandu si tri noci deliva sobo z Enniotom. Eno noc sem sam. On v soboto odide na jug. Tudi hostel se do nedelje sprazni. Prej spoznam se enega svicarja, ki bo dve leti na poti. In hrvata iz Cakovca. Hehe. Ko ga srecas v Iranu, je pa nekaj metrov prek meje doma, mas obcutek da je v zlahti.

Nabavim se termo hlace in termo zokne. Zdaj sem opremljem za tempereture krepko pod lediscem.

Preostanke dnevov in vecerov zapolnijo dolgi sprehodi po kaoticnem a zivem mestu. Vsak odhod iz oaze hostla je poglavje za sebe. Vedno kaj novega. Podzemna je vrhunska in neverjetno poceni. 25 centov.

Do nedelje sem ze malo navelican polezavanja. Naspan do konca. Komaj cakam nove izzive.


 

Marcedes
Fusbal
Stadion
Grafiti
Vatrogasci
Počitek
Park
Grafit
Mosk
Molitev
Ulica
Muzičar
Počitek

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 92     5230 km Tehran - Mashhad    ...…