8 dan izziva – Auckland

Day 51      3135 km

Ngatea – Auckland     100 km (5 h)


Zbudim se v sončno jutro. Zajtrk. Musliji z z mlekom prvič na NZ in gremo na pot. Po 15 min padem v nevihto. Me opere in ponovno cel moker. Ta obala tihega oceana se prevrača v pravo kalvarijo.  

Tudi cesta je prvih 40 km katastrofa. Highway 2 z ogromnimi tovornjaki, malo placa in tistim neugodno grobim asfaltom. Vstavim se na malico pri Castle caffe in dalje v brege. Rajši izberem mini prelaz, samo da se izognem te grozne ceste. Na stranskih cestah je boljše, ni avtov. Pere me še vedno tu pa tam ampak bolj malo tako, da ni potrebe po gorotex obuvalu in neprepustnih hlačah.


Zadnji del proti Auclandu res veliko prometa. Slabe kolesarske, ki včasih kar zginejo in se znajdeš med avti na dvopasovnici. Nekako pridem po 5 urah do hostla in se odločim ostati blizu letališča. Prihod ni glamorozen. Popoldan operem obleko in pripravim vse potrebno za jutrišnji odhod.  


O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 52      3140 km Aucland - Auckland airport     5 km…