800 km v 8 dneh izziv

Day 44     2385 km

Taupo – Murupara      85 km (3,5 h)

Ko se odločam kako zaključiti pot na NZ pridem do ideje, da se spustim v najbolj reven, divji in neposeljen del severnega otoka, kjer pretežno živijo potomci Maorov. Tako ne grem direktno v Auckland na sever, pač pa se najprej spustim jugovzhodno čez največji gozd na NZ in potem na severozahod po ozkem kanjonu in nadaljujem ob obali. Glede na razdaljo in čas, ki mi ostaja do leta, bo šlo tudi za spoštovanja vreden športni izziv. V 8 dneh moram prekolesariti 800 km, kar je z vso opremo in glede na divje ceste pravi izziv.

Iz hostla krenem komaj ob 11 in hitro prekolesarim do današnjega cilja. Ustavim se po 85 km v vasi Murupari, ker če grem naprej bom prisiljen v taborjenje in itak ne bom več kot 20 km danes mogel narediti. Čuti se da sem v najbolj revnem delu NZ. Zgradbe in ljudje bolj preprosti.


Murupara grafiti

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 45       2500 km Murupara - Tuai      115 km (7…