V zraku

Day 1   5 km


Airport Invercargill – Hostel Intervargill (5 km/0.3 h)


* Mika in Bel – Avstralki par. Zivita v Sydneyu. Poleti 2017 smo se na kratko spoznali v bolgarskih gorah. 14 dni kasneje sta bli pri meni v Zetalah dva dni. Med drugim pomagali prekriti Kojcevo stalo. ?

*Maggie – Mikina kolegica, ki mi je pomagala ob prihodu v Australijo. Zivi in dela v Darwinu. Trenutno v Sydneyu zaradi bratove poroke in priprav na izpit. 

* Hannah – 19 letna backpeckerka iz Frankfurtha. Za eno leto na Novi Zelandiji. Potem nazaj studirat v Nemcijo.


Po par urah spanja v Sydneyu pri Miki in Bel se zbudim ob 5. Maggie mi pomaga pecikl spravit v kombi – Uber in Via na letališče. Gre kar vse ok danes glede na težave, ki sem jih imel pri uvozu pecikla v Avstralijo. Otok je in so občutljivi na uvoz. 14 dni klicanja in pošiljanja mailov, da je carina odobrila pickup. Vse skup verjetno zaradi vztrajnosti. Na koncu se jim enostavno več ni dalo ukvarjati z mano.

Ko pristanemo v Crishtchurcku na Novi Zelandiji ponovi vajo. Se en otok in 1x vse pregledat. Zadnji let le dobro uro z malim letalom za 50 potnikov na cisti jug. Pristanemo na letališlu velikem kot ptujska železniška. Po nekaj minutah ostanem sam s čistilko. Vsi odidejo. Sestavljam pecikl kako uro. Vse štima in se odpeljem do hostla. Dušan vrhunsko zapakiral.

Večerja katastrofa. Dobil priporočilo za kitajsko restavracijo. Spečejo mi celega pišeka brez dodatkov. Wtf. ?

Zvečer se v hostlu zamenimo – shared room. Najprej z nemsko backpeckerko Hannah. Nato pa pride en kao lokalec in začne govoriti in ne vtihne. V smešnem smislu. Govori vsepovprek o vsem kar ga pac zanima. Midva z nemko se samo smejima. Razlaga o racing avtih pa o ribarjenju blizu Aljaske. Glas ima podoben kot Bubba v Forest Gumpu ko razlaga o schrimpih. Zaspimo komaj ob enih. Legendarno. Nišem še spoznal takega človeka. Govoril je 4 ure v eno.

Scotty…
…je…
…pripravljen za pot.

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 2     55 km Invercargill - Otautau    50 km (3…