Treking Annapurna - 14 dni

Annapurna masiv leži v severno - centralnem Nepalu, tik ob meji s Tibetom. Skupno je v pogorju trinajst vrhov nad 7000 metrov in Annapurna I, ki meri 8091 metrov nad morsko gladino. Gre za prvega preplezanega osemtisočaka in statistično najbolj nevarno goro planeta. Južni bazni tabor bomo dosegli po 4 dneh trekinga, eksotična nepalska kultura in kulinarika bosta poskrbeli za pristno izkušnjo.

Že od 850 €

FOTO UTRINKI:

Trajanje

14 - 16 dni

Max. Nadmorska višina

4130 m (Annapurna bazni tabor)

Začetek/Konec:

Nayapul

Težavnost:

Enostavna do srednja

Spanje:

Čajne hiše

Najboljša sezona:

Mar – Jun / Sep – Dec

Kakšen je povzetek poti?

Po pristanku in ogledu Kathmanduja, enega najbolj mističnih in pravljičnih mest na svetu, ki že desetletja buri duhove popotnikov, se bomo tretji dan odprave premaknili v starodavno nepalsko »vas v nebesih«, ki nas bo očarala s svojo pristnostjo in nepalsko hrano. Trek do južnega baznega tabora Annapurne nas bo v 4 dneh popeljal skozi subtropski deževni gozd, riževa polja in nazadnje preko alpskih pašnikov v objem pogorja mogočnih Annapurn. Pot nas bo vodila tudi skozi bazni tabor svete gore Machapuchare (Ribji rep) in domovanja hinduističnega boga Šive.

Vrhunec potovanja bo zagotovo spanje v baznem taboru na višini 4130 metrov in ogled sončnega vzhoda, ko se bodo himalajski vrhovi postopoma prižigali v zlatih barvah jutranje zarje.

Pot_Anapurna

Okvirni dnevni plan trekinga

Sem te prepričal?

Mogočna regija masiva Annapurn vas bo popeljala v srce Himalaje in njenih prostranstev. Z kvalitetnim oddihom v pristni Nepalski naravi boste presekali vsakodnevno rutino zahodnega sveta in se sprehodili po enem najlepših trekingov na svetu.

20161120_063603

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane