Epsko

Day 18     965 km

Rakaia george – Arthurs pass willage    100 km (6,5 h)

Dan epskih razsežnosti kakorkoli pogledam. 

Bujenje ob 7, premražen in rabim 2 uri za sušenje šotora in zajtrk ter kavo. Neverjetno kako dolgo trajajo v teh vremenskih razmerah enostavna opravila.


Vem da bo težki dan, tak da hočem čimprej začet. Zebe se do poldneva. Prve tri ure naredim 40 km macadama v neverjetni naravi. Obkrožen z gorami. Nigdje nikog. Premražen pridem do avtoceste in se vstavim na malico. Na srečo se pokaze sonce in tudi danes brezvetrje. Vseeno se veter ustvarja zaradi vožnje. Prekleto mrzlo.  

Dalje po avtocesti krasote narave. Začnem poslušati muziko in res dobro počutje popoldne. Narava neverjetna. Najboljša cesta kar sem jih videl na NZ. 

Spanje v šotoru po prejšnji noči mi res nikakor ne diši. Pridem do planiranega campinga in opazim, da v ogromnem kaminu gori ogenj. Takoj sem na toplem in skuham čaj in posušim obleko. Pogrejem a grem vseeno se 5 km do vasi preverit, če je še kakšna postelja v vasi tik pod prelazom prosta.

Imam srečo, en hostel, lastnik kot Milan, ena prazna postelja. Mu sežem v roko in zahvalim. Čudež, imajo bano!!!Steklena streha nad kopalnico, tako da med ležanjem v vroči vodi gledam zvezde. Dobro se je to končalo nocoj.  

Aja. Nic nisem povedal. Fizično bilo kar naporno. 700 m absolutnih višincev a realnih veliko več. Vmes ko sem prišo iz macadama sem bil malo višje kot na koncu v vasi. Noge postale ponovno železne. 


Še konje zebe
Šoder
Sušenje
Proti prelazu

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 19 in 20     1065 km Arthurs pass willage -…