Forgotten World Highway

Day 37     2055 km

Straford – Tagarakau gorge     100 km (5 h)

Forgotten world highway. Čudovita zgodba. Najprej kot da se voziš po Shirerju z občasnimi prelazi. Pot me vseskozi pelje ob stari, zapuščeni železnici, vendar cesta nima tunelov, tako da gres čez prelazeke. Med 100 in 200 višinci in lepi spusti na drugi strani. 

Popoldan se kar naenkrat znajdem v džungli. Čisto pravi deževni gozd. Wtf. In res malo prometa, vse ce sn videl 20 avtov danes. 

Po 95 km pridem do kamping placa glede na zemljevid, a je v soječni in ob reki, tako da je vse mokro. Tudi s prostorom je zelo na tesno. Ker je komaj pol štiri krenem dalje in ravno na robu gozda najdem eno stansko cesto, ki me pripelje do samotne kmetije. 

Najdem zapuščeno štalo in se odločim, da bom prespal znotraj. Tako se izognem problemov z roso in vlago, ki je je tukaj v deževnem gozdu na pretek. Imam malo čuden občutek, ker traspassam a zgleda zdaj nimajo živali tu. Pregleda sem tudi okolico in ugotovil, da zagotovo nihče ne živi v bližini. Glede na zemljevid gre za osamljeno jaso sredi gozda, tako da je highly unlikely da kdo pride nocoj okrog. 


Pogled nazaj
Great Hobbit land
Sušenje
Stara železnica
Deževni gozd
Zahod

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 38      2145 km George - Tamarunui.     90 km (6…