Začelo se je

Day 2     55 km

Invercargill – Otautau    50 km (3 h)


* Mark – Australec. 40 let. Do 30 je delal z odvisniki od drog in po 10 letih ugotovil, da jim ne pomaga. Pomagajo si lahko le sami pravi. Ko dosežejo dno. Se preusmeril na potovanje in snemanje videov. Baje eden izmed prvih, ki so potovali in delali videe. Tudi v Severni Koreji. Na youtubu. Danes se preživlja s snemanjem promo videov za NZ podjetja. Prvič na potovalnem kolesu 29.3.2018. 


Bujenje ob 7 pa se kar snooznem budilko za eno uro. Dan se naredi komaj malo pred osmo. Je pa res da je oblačno in malo prsi. Začuda zgovornega novozelandca ni v postelji. Postlano kot da sploh nebi spal tu. Se pol hecama s Hannah, da se nama je mogoce sanjalo. Strange.

Vreme se porihta med zajtrkom. Dva dni bosta zdaj brez dežja, zato bi rad startal čimprej, da se prestavim malo bolj v celino. Tu pri morju na jugu je skoz vetrovno in slabo vreme.

Prej se nabava materiala. WD40, čudežna zadeva. Popravim fršluse kjer je treba in ketno na peciklu posprejam. Še kuhalnik, posodo in novi šotor. Trugo (stari šotor iz prejšnjega potovanja) sem jim pusto tam v trgovini. Oni pa meni 20 posto popusta na vse. 

Štartama istočasno z Markom, ki je ravno danes začel s svojo prvo kolesarsko turo. Nenormalno naložen. Se laptop in ne vem kako vse opremo za snemanje in fotke. Zivi od tega, da dela promo videe. 

Po 10 km ga zgubim. Čakam pa ga ni od nikoder. Upam, da je vse ok. Nazaj se mi ni dalo it in grem počasi dalje a se danes več ne srečava. Mam feeling da ga se bom videl. 

Na peciklu sem 3 ure nekje do 5 popoldan. Grem na izzi ker nisem treniral popolnoma nič. Na severu Avstralije prevroče in sploh če fizičariš celi dan se ti popoldan ne da. 

Obcutki na koncu dneva so dobri. Nisem se pri gorah ampak vsak dan bližje. Šotor je vrhunski. Se lahko skrčim in sedim notri ter berem. Tokrat nisem nabavil NZ kartice za telefon. Rabim malo odklopa od neta. Bom samo na Wifi vsakih nekaj dni. 

Tabor je v botanicnem vrtu blizu malega sela. Vprašam froce tam če lahko taborim pa pravijo da. Vrhunska energija biti zunaj ponovno. 

Marc
Turnir v oranju
Frizike
Simentalke
Truga 2

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 3   130 km Otautau - Rakatu Wetlands   75 km…