Kolesarjenje Pamir Highway M41

Neobljudenost, težke cestne razmere, vročina, prah in močni sunki vetra bodo poskrbeli za enkratno življenjsko izkušnjo in zgodbe za pripovedovanje vnukom.

Že od 1650 €

FOTO UTRINKI:

Trajanje

22 - 24 dni

Max. Nadmorska višina

4655 m Prelaz Akbaytal

Začetek/Konec:

Dushanbe/Osh

Težavnost:

Zelo težka

Spanje:

Šotor ali Homestay

Najboljša sezona:

Jun - Avg

Kakšen je povzetek poti?

Pamir Highway je bila zgrajena v času Sovjetske zveze kot vojaško oskrbovalna cesta in kasneje predana v civilno oskrbovalne namene. Sledi legendarni svilni poti, z začetkom v glavnem mestu Tadjikistana Dushanbe in s koncem v mestu Osh v Kirgiziji. Vmesna pot nas najprej vodi proti jugu tik ob Afganistanski meji in se kasneje obrne severno ob Kitajski. Po začetnem otipavanju in prelazu čez 3000 m nadmorske višine bomo drugi del poti preživeli na »platoju« s 4 prelazi preko 4000 m nadmorske višine. Gre za eno najvišje ležečih cest planeta, ki je edina povezava vzhodne Himalaje. Naravne lepote, gore, puščava in pristnost izkušnje so zagotovilo, da se vam bo ta pot za vedno vtisnila v spomin.

Okvirni dnevni plan kolesarjenja

Sem te prepričal?

Si pripravljen/a sprejeti izziv kolesarjenja po eni najvišjih in najbolj odročnih cest tega planeta? Zagotovljeni so občutki, ki jih lahko pričarajo le himalajska prostranstva prežeta s fizičnimi napori kolesarskih etap tudi nad 4 km nadmorske višine. The harder the challenge the sweeter the victory.

49

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane