Mt Ollivier

Day 13     595 km

Cooks Willage        Mt Ollivier 1993 m (5 h)


Zvečer, ko poskušam napihniti blazino, ugotovim, da je predrta. Probam zaflikati a je premrzlo da bi lepilo prijelo. Juhu. Spim najprej na klopi in kasneje, ko gredo vsi iz skupnega prostora v camperje, na mizi. A night to remember. Zbujam se vsako uro, enkrat zaradi mraza, potem zaradi bolečin v bokih od spanja na lesu. Še ena noč, ko vmes sanjam, da bi že videl dnevno svetlobo in bo konec premetavanja.

Zjutraj zajtrk in na goro. Najprej 500 visinskih metrov steng in pol se 1x tolko melišča. Na vzponu sem s skupino ameriških turistov, ki imajo hiter tempo. V planinsko kočo poimenovano po Sir Edmund Hillaryju pridem dve uri kasneje, popolnoma moker. Preoblečem in počakam dva USA in Nemca. Gremo skup na vrh. Tam se Timotej iz Belgije. Zadnji del je plezalni in lahko izbiramo svojo smer. Vrhunsko.

Razgled na ledenik spodaj in nasproti najvišja gora NZ Mt Cook. Breathtaking.

Po pohodu v hostel in končno topel tuš. Zvečer igramo družabne igre z Timotejem in Matildo. Prejšnja noč hitro pozabljena. Tokrat res topla soba v čudovitem lesenem hostlu.


Mt Cook
Markacija
Plezarija
Hillaryjeva koča
Hooker waley

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 14     595 km Cooks Willage        Hooker waley pohod (12…