Norija

Day 12     595 km

Omarama – Cooks willage       115 km (7 h)

Kaj je za reči. Šlo je nekako po planu do konca ogromnega jezera Pukaki. Tam sem naredil kratek počitek po 90 km in pojedel jogurt. Že se zamenim z nemško backpackerko in pomislim, da bi ostal kar tam v campu. Misel na posteljo je preveč mamljiva (vem da je v vasi Hostel), kljub temu da je cela dolina proti goram polna oblakov. Grem in si rečem da bo verjetno težkih zadnjih 25 km. 

Name sije sonce iz ene strani, po drugi strani pa mi veter nosi dežne kaplje. Bolj se bližam steni oblakov v ozki dolini med gorami, močnejši postajajo sunki vetra. Tudi ko je downhill se moram občasno vstati in potiskati pedale stoje, da lahko obstanem na kolesu in se premikam naprej. Časa za počitek ni, saj sem zaradi švica čisto moker in moram nadaljevati, da ohranjam toploto v telesu.


Če sem še včeraj govoril, da je NZ »piece of cake« tu zgoraj zagotovo ni. Bolj se bližam Cooks Willagu, bolj piha in bolj dežuje. Po več kot 100 km danes so tudi moje energijske zaloge skoraj na koncu. Fokusiram se lahko le še na stransko belo črto na cesti. Energije ni več niti dovolj, da bi gledal naravnost. Po drugi strani tega nočem zaradi dežja, ki mi ga veter nosi vodoravno v glavo. Na srečo so moje noge močne. Imam občutek, da bi se lahko peljal v neskončnost, če bi bilo treba. Kljub temu se premikam po polžje. Lani sem na Ptuj kolesaril k Tonciju na siht 45 minut, zdaj za podobno razdaljo rabim dve ure in pol. Ta podatek pove vse.

Po kalvariji pridem ob mraku in na koncu z močmi do Youth hostla. Za piko na I nimajo več praznih postelj. Poskušam se zmenit za kakšno posteljo kje v kleti, a se ne da. Bastards. Rezerviram eno mesto za jutri in grem preverit v motel. Gorska vasica ima samo tri možnosti spanja. Zraven hostla in motela še luksozni hotel. V motelu je soba za eno noč 200 dolarjev.  

Tam mi tudi povedo za camping in da imajo pokrito skupno kuhinjo. Še 2 km v tistem jebenem vetru in res najdem zavetišče. Preoblečem in skuham večerjo. Spijem dva litra čaja in bom spal not kar na klopi. Zunaj dežuje in piha, temperatura je blizu ledišča. Ni varjante, da v takem stavim šotor. Ce mi kdo kaj reče mu pregriznem zilo. ?


Zid iz oblakov
Neugodno

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 13     595 km Cooks Willage        Mt Ollivier 1993 m…