CILJ je bila POT in POT je bila CILJ.

Po petih letih pisarniškega dela v Ljubljani sem se poleti 2016 odločil za drastično spremembo v svojem življenju. Brez veliko predhodnih izkušenj sem se podal na solo potovalno avanturo. S kolesom v objem najvišjih gora našega planeta – Himalajo.

Kdo je Tomaž?

20160814_194923 (1)

Moje odraščanje je zraven življenja na haloški kmetiji najbolj zaznamovala igra malega nogometa. Skozi spoznanja zmag in porazov, ter odrekanja za dolgoročne cilje sem se naučil umetnosti življenja. Prepoznati veselje v malih trenutkih in ceniti veliko, ko le-ti nastopijo. Po končani gimnaziji na Ptuju sem študiral na FDV v Ljubljani in prvo redno zaposlitev našel v internetni oglaševalski agenciji. Potovalna mrzlica me je zagrabila poleti 2016, ko sem se tudi sporazumno razšel z delodajalcem. Najprej sem razmišljal o »običajnem« potovanju z nahrbtnikom, a se mi je ideja zdela preveč enostavna. V današnjem času in ob predpostavki finančne neodvisnosti je tovrstno potovanje lahko zelo enostavno. Druga skrajnost je bila hoja, ki pa mi bi vzela preveč časa. Ko sem prvič pomislil na kolesarjenje sem takoj začutil, da je to prava odločitev. V šestih mesecih na kolesu od Slovenije do Nepala sem se ponovno rodil in odrasel. Tokrat v nekem drugem svetu neomejene svobode in popolne odvisnosti od samega sebe. Avantura se je nadaljevala z enoletnim obiskom Avstralije in kolesarjenjem po Novi Zelandiji. V zadnjem delu skoraj triletnega pohajkovanja po svetu pa sem ponovno, tokrat že tretjič, obiskal Nepal. V spremstvu prijateljev smo se prebili vse do vznožja Everesta. Prav tam se mi je porodila ideja organizacijsko pomagati manj izkušenim pri odkrivanju skritih lepot našega planeta.

Kaj mediji pravijo o Tomažu?

Nekaj zbranih prispevkov slovenskih medijev ...

24 UR

S kolesom do
Katmanduja

Radio Maribor

Tomaž Gajser - od Žetal do Katmanduja

Radio Maribor

"Vsi smo neustavljivi iskalci miru, notranjih ravnotežij in smisla življenja"

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane