Obojestransko

Day 15    695 km

Cooks Willage – Tekapo    100 km (5,5 h)

Zbudimo v mrzlo jutro. Na srečo ni padalo ponoči, tako da je cesta suha. Ko krenem okrog desete je še vedno minus 2 stopinji. Oblečen v vse in z dodatnim gorotext obuvalom za prek šuhov. Mi niti ni panike zaradi mraza. Za preživeti. Rokavice od Indijke pridejo prav. 

Veter kot zakleto ponovno v prsa. Nič več mi ni jasno. Na poti go pred tremi dnevi mi je pihalo v glavo tako da sem se komaj premikal. Danes ni tak močno, a v drugo smer in ponovno v prsa. Kot, da je veter na NZ zaklet zame.


Dva dni nisem bil na peciklu in po pričakovanjih kar letim, oziroma nisem utrujen. Prvi postanem po treh urah na koncu jezera. Na malici se ustavim v majhnem kafiču s čudovitim razgledom na jezero in zasnežene vrhove v okolici.  

Motel v Tekapu vrhunski. Spoznam Johaneda in Easther. Nemec in Nizozemka. Nato se nam pridruži se Tim iz Nemcije. Igramo srca in šah.


O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 16      785 km Tekapo - Geraldine        90 km (4…