Prelaz Lindis

Day 11    480 km

Wanaka – Omarama     95 km (5,5 h)

Jaz grem ob 9 na pot. Po dnevu počitka od kolesa se počutim fenomenalno. Cilj priti preko 70 km oddaljenega prelaza. Peljem v eno in s postankom za kavo pridem gor v slabih 5 urah. Spust na drugo stran nagrada. 

Najprej grem na ogromno kmetijo, kjer pravijo da nimajo za prespati. Imajo pa grozno ovc in krav. Tukaj je pogovarjamo o več 100 glavah živine in prostranstvih pašnikov. Za pomoč pri čredah uporabljajo posebej izurjene ovčarske pse, ki jih imajo v tem primeru 5.  

Za naslednjim ovinkom imajo poceni prenočišče. 32 dolarjev, kar znese cca 20 eurov. Grem ker je premrzlo da bi taboril, če ni res nujno. Okrog 0 stopinj bo ponoči. Prostor je precej beden z bednimi gosti. Dve mutasti backpackerki in angleski par ki je na počitnicah in samo planira. Postelja čista in sam sem v sobi. Spim ko mače. 


Lindis pass
Furež

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 12     595 km Omarama - Cooks willage       115 km…