Srečanje z bikom

Day 7       275 km

Mavora lake – Mountains    25 km  (2,5 h)


Preživel res grozno noč. Najprej je sosed nažigal z agregatom do desetih nato pa je začelo deževati in pihati. Slabo vreme z močnimi sunki vetra je trajalo celo noč. Ni padalo fejst ampak konstantno. Za dobro jutro moram na wc ob kakih 5. Groza. Se spravim nazaj in bolj oblečem. Nekak preživim in zaspim zjutraj do 9. Temperatura je bila ponoči med 5 in 10 stopinj.  

Ob zajtrku dalje isto. Piha veter. Skuham samo kafe in opustim misel na pečenje jajc za zajtrk. Prevec piha. Na pot. Rabim slabi dve uri da se vse posuši in da lahko grem.

Narava fenomenalna. Vozim se po dolini med gorami. Cesta mcadam. V daljavi zagledam kravo na cesti. Ko pridem bliže opazim da je tonski bik. Na 50 metrov me žival opazi in vstane. Iz previdnosti se ustavim in grem nazaj. Direktno srečanje na kolesu se mi zdi preveč tvegano. Čakam če pride kak avto, da bi mi ga pomagal pregnati. Nikogar. Pustim pecikl in ga peš napadem. Obmetavam ga s kamenjem tako dolgo da odide med krave. Victory. 

Cela dolina polna krav. Imam se nekaj adrenalinskih srečanj z biki. Vse ok. Pridem na vrh prelaza in odkrijem fenomenalen plac. Glamping šotor ali jurt s penino in prigrizki pripravljenimi za goste. V upanju da bom mogoče zvečer smuknil noter se spravim na pohod na goro. 

Traja 5 ur. Fenomenalno. Grem zelo počasi in imam malico na prvem vrhu. Nazaj se ne vračam po grebenu pač pa grem po strmem bregu do reke in se ob njej vračam do pecikla. Nekajkrat moram prečkati potok sem in tja, da nekak splezam nazaj. 

Glih prihajajo nocojšnji gostje, kar pomeni da moram nadaljevati. Hitro zatem najdem svoj camp plac ob majhnem potoku, kar je super zaradi vode. Umijem se v potoku in pripravim večerjo. Testenine z juho in Rosynim kruhom. Toplo in dobro. 

Prvič na poti berem Kindle in resnično opazujem naravo. Vrhunski večer z jasnim nebom in zvezdami. Življenje je tako enostavno ko ne piha. Upam na prvo ne deževno noč. 


Simbolični bik
Roadkill
Paradise
Spodaj levo moja pot

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 8     350 km Mountains - Pass between Queenstown and…