Tih deževen dan

Day 4       180 km

Rakatu Wetlands – Te Anau   50 km (3 h)


Zvečer spijem kafe, ker je to edino kaj imam toplega s sabo za zmešat z vodo. Sanjam čaj ali juho. Posledično imam težave s spanjem. Nato pride se divja svinja ali nekaj podobnega na obisk v okolico šotora. Okrog dveh ponoči me zbudijo dežne kaplje. Ni bila ravno noč za zapomnit. Vseeno se počutim veliko bolj domače v šotoru kot prvi dan. 

Zjutraj safer. Vse mokro jaz pa brez hrane in skoraj brez vode. Moker šotor zložim in na pot. Hitro že prvi postanek za ogled slavnega Wetlandsa. Lepo. Se nafehtam vodo od francoskih backpackerjev. Sledi 20 km težkega kolesarjenja. Ne gre nikam. Kasneje ugotovim, da je bil razlog pomanjkanje hrane v telesu.


Odmor v prvem mestecu ob jezeru. Si privoščim juho in cheesburger ter caffe. Že prej je malo deževalo, zdaj še samo hujše. Opremim se za na pot in dejansko funkcionira. Hlače, ki sem jih nabavil v Avstraliji za zaščito pred dežjem so super. Zaradi več energije se moja hitrost poveča. Zadovoljen pridem v hostel na današnji cilj. 

Te Anau je malo mestece ob obali jezera. Prijazna gospa me sprejme v hostel in razloži vse. Accomodation neverjetno lep. Operem cote, posušim šotor in nabavim hrano. Zvečer družabno. Posledično se tudi moje počutje po težkem dnevu na kolesu dvigne. Spoznam nemške štoparke in britanskega solo turista, ki potuje z najetim avtom.


Rakatu Wetlands
Hipiji, kar jih je ostalo

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 5       180 km Te Anau      28 km pohod ...…