Treking Everest (Gokyo Ri) - 16 dni

Vzpon na Gokyo Ri nam postreže z spektakularnim razgledom na najvišjega od najvišjih. Za nastanitve in odlično lokalno hrano skrbi mistično ljudstvo Šerp. Kombinacija je zagotovilo za življenjsko izkušnjo.

Že od 1350 €

FOTO UTRINKI:

Trajanje

16 - 18 dni

Max. Nadmorska višina

5400 m (Gokyo RI)

Začetek/Konec:

Lukla

Težavnost:

Srednja do težka

Spanje:

Čajne hiše

Najboljša sezona:

Mar – Jun / Sep – Nov

Kakšen je povzetek poti?

Z vzponom na Gokyo Ri bomo dosegli enako nadmorsko višino Everest baznemu taboru. Nagrajeni boste z čudovitim razgledom na osemtisočake, turkizna sladkovodna jezera in ledenik Ngozumpa, ki velja za največjega v Himalaji. Vse to po veliko manj turistično oblegani poti, kot je tista do baznega tabora. Prilagojenost težkim visokogorskim razmeram lokalnega prebivalstva Šerp vam bo zagotovo v navdih in občudovanje. Po prečkanju ledenika na skoraj 5000 metrih, se bomo vrnili po nasprotni, bolj pristni strani doline.

V kolikor želite vsaj enkrat v življenju ugledati Mt Everest s svojimi očmi in preživeti skoraj dva tedna v neokrnjeni naravi Himalaje je Gokyo Ri Trek zagotovo prava odločitev. 

 
mapa1

Okvirni dnevni plan trekinga

Sem te prepričal?

Čudovita regija mogočnih osemtisočakov Everesta, Makaluja, Lhotseja in Cho Oyu skriva skrito in manj turistično dolino, ki nas popelje do najvišje ležečega sistema sladkovodnih jezer na planetu. Če bi tudi vi radi prekinili sovjo rutino in odkrili samega sebe v čisto novi, pravi luči, se nam lahko pridružite na potovanju, ki bo spremenil vaš pogled na svet.

9.1

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane