Treking Langtang - 11 dni

Langtang Lirung je s 7,227 m najvišja gora v himalajskem pogorju Langtang in zadnje počivališče slovenskega narodnega junaka Tomaža Humarja. Spektakularni razgledi so popolnoma primerljivi z bolj znanimi destinacijami Everesta ali Annapurne in pomešani s kulturnim bogastvom lokalnega ljudstva Tamang.

Že od 850 €

FOTO UTRINKI:

Trajanje

11 - 13 dni

Max. Nadmorska višina

3800 m (Kyanjin Gompa) / 4773 (Kyanjin Ri)

Začetek/Konec:

Syabru Besi

Težavnost:

Enostavna do srednja

Spanje:

Čajne hiše

Najboljša sezona:

Mar – Jun / Sep – Nov

Kakšen je povzetek poti?

Dolina Langtanga je ena izmed najlepših dolin v Nepalu in je od nekdaj privabljala pohodnike v iskanju pozabljenih svetov in kultur. Začutili boste pristno gostoljubnost in prijaznost lokalnega ljudstva Tamang, ki skrbi za oskrbo turistov. Vse to kljub še vedno trajajoči obnovi objektov in infrastrukture po strašnem potresu izpred nekaj let.

Treking se začne v majhnem gorskem mestecu Syabru Bensi ob začetku reke Trisuli. Najprej se dvigamo skozi subtropski deževni gozd in kasneje po pašnikih dolgodlakega goveda jakov. Po dnevnem vzponu na Kyangjkin Ri s 360 stopinjskim razgledom na Himalajo začnemo spust po dolini in nadaljujemo z džipom nazaj do Kathmanduja.

Bodite osupli nad naravo, prevzeti od trdoživosti lokalnega prebivalstva in postanite del pomoči potrebnem ko izbirate to pot.

Pot_Langtang_3

Okvirni dnevni plan trekinga

Sem te prepričal?

Dolina Langtanga je ena izmed najlepših dolin v Nepalu in je od nekdaj privabljala pohodnike v iskanju pozabljenih svetov in kultur. Začutili boste pristno gostoljubnost in prijaznost lokalnega ljudstva Tamang, ki skrbi za oskrbo turistov. Vse to kljub še vedno trajajoči obnovi objektov in infrastrukture po strašnem potresu izpred nekaj let. Če bi tudi vi radi prekinili sovjo rutino in odkrili samega sebe v čisto novi, pravi luči, se nam lahko pridružite na potovanju, ki bo spremenil vaš pogled na svet.

Langtang naslovna (1)

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane