…Ups…

Day 28        1500 km 

Nelson – Pelorus bridge      45 km (5 h)


Zvečer mi Nadya napiše, da prideta z Maxi v Nelson in se zmenimo za jutranjo kavo. Imata rahlo prometno nesrečo in nato malo zakrožimo po mestecu, tako da krenem na pot komaj ob enih popoldan. 

Stari v hostlu mi reče, da ta pot čez gore ni za fante ampak za moške. Se mu nasmejim in krenem. 40 km. Nisem dobro pogledal zemljevida in nisem opazil, da je vmes 20 km pohodne poti ki jo MapsMe tretira kot stezo za gorska kolesa. 

Ko pes vzame šalo in moram prvič v življenju pecikl rivati, je do vrha prelaza še 6 km. Ne da se mi nazaj in sprejmem odločitev nadaljevati. Katastrofa. Kot da se spravljaš v Žetale mimo kapele (Zagonske Katice) gor od pušnikovega križa. Po dveh urah muk in švicanja končno pririvam pecikl do vrha.


Spust na drugo stran z večjim kamenjem, kot da se pelješ po potoku. Nekak zvozim in na smrt utrujen pridem v kamp. Velka večerja in upanje, da blazina to noč ne bo popustila. Jutri v Picton, kjer pelje trajekt na severni otok.


Klanec
Spust
Danger

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 29     1560 km Pelorus bridge - Picton    60 km…