Veliki Taranaki

Day 36     1955 km

Statfort – Taranaki – Statfort       45 km (2,5 h)


Zbudim ob 6 v upanju da bom lahko Real Bayern gledal. Ni na tv ju in ne morem streamati s telefonom. Ne dela. Spremljam prvi polčas do 1:1 in krenem na pot. Večino stvari pustim v sobi in napišem sporočilo majstru, da ostajam se eno noč, kar se je izkazalo za zelo pametno odločitev. 

Najprej 22 km in 600 višinskih metrov po ozki asfaltni cesti skozi deževni gozd. Vse mokro oblačno a vseeno sem navdušen nad današnjim ciljem in mi ni težko. Po dveh urah šprinta pridem do planinske koče. Uslužbenka mi shrani pecikl, podari mafin in krenem na pot. 

Spreman sem kot pes, tako da mi gre res hitro. V slabih dveh urah priletim do koce na 2 jurja. Sprememba vremena se mi zdi zgodi ravno na sedlu. Čudoviti vrh vulkana se prikaže iz megle. Breathtaking.


V planinsko kočo smuknem na malico in se preoblečem za vrh. Ob 1 sem kakih 150 višinskih metrov pod vrhom ko ugotovim, da ne bo slo naprej. Prevec je zmrznjeno in če nimaš derez si gotof, ker je res strmo. 

Se obrnem in vrnem brez vrha. Vseeno super dan in odlično počutje na gori. Skoraj sam. Na poti dol srečam češkega backpackerja v croksih in en par ki bo prespal v koci. Vriskam in pojem ter skačem sem ter tja. Čudovita gora. 

Spust in ob pol 3 sem nazaj po pecikl. Žensce ni moglo verjeti. Spust nazaj v Straford in topel tuš ter dobra večerja. Zdaj se mi res nebi dalo nadaljevati poti.  


Sir Edmund Hillary memorial
Vstop
Markacija
Mali vrh
Zmrzal
Mt Doom v daljavi

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 37     2055 km Straford - Tagarakau gorge     100 km…