Veter

Day 6     250 km

Te Anau – Mavora lake    70 km (4,5 h)


Spal samo 8 ur saj po 7 zjutraj ni slo več. Pripravim zajtrk in pomenim z Rosy in Matthewjem. Menjam zračnico in na pot. Grem po stari cesti do Queenstowna, kar naj bi trajalo dva dni. 

Sem presenetljivo pri moči glede na včerajšnji pohod. Zgleda res pri hribolazenju dela čisto druga skupina mišice. Po odcepu iz avtoceste se 40 km mcadama. Ta pokrajina me zelo spominja na vzhodno Himalajo – Pamir, le da imaš tu na NZ do mesta nekaj ur, medtem ko v Kirgiziji potrebuješ nekaj dni. 

Začne res hudo pihati zato moram vedriti in si skuham čaj in pojem malico. Kar nekaj kilometrov sem iskal primerno zatočišče in ga na koncu našel v zunanjem skednju, ki ga kmetje uporabljajo za striženje ovac. Na čase so sunki vetra dovolj močni, da me vstavijo in moram stopiti iz kolesa. Proti koncu dneva se prebijem do jezer sredi gozda. Del nacionalnega parka z urejenim samozadostnim campingom. Lepo in mirno. Postavim šotor in pogledam en del True detectiva.


Malca
Camp

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 7       275 km Mavora lake - Mountains    25 km …